Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:36, marți, 30 aprilie, 2019

Au fost montate cele doua cupole aurii pe biserica schitului Chirilovca

Biserica din satul Chirilovca, un adevărat monument de arhitectură, dar care a stat aproape un secol în paragină, prinde viață.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și cu stăruința Preacucernicului Părinte Protoiereu Mitrofor Ilie Munteanu, Protopop de Floresti și administrator al schitului Sf. M. Mc. Gheorghe din satul Chirilovca, raionul Florești, la data de 22 aprilie 2019 au fost montate cele doua cupole aurii pe biserica schitului.

Această lucrare a fost posibil de realizat grație susținerii materiale a dl. deputat Eugeniu Nichiforciuc, a agenților economici Valeriu Bondarenco și Vitalie Novac, a preoților din Protopopiat și a altor oameni de bună credință.

Lucrările de renovare a lăcașului sunt finisate în proporție de 70 la sută, iar când biserica va fi sfințită, oamenii din sat nu vor mai trebui să meargă în localitățile vecine.

Nădajduim că vom duce la bun sfârșit lucrările la această biserică a cărei piatră de temilie a fost pusă în perioada interbelică și care va fi o oază duhovnicească și o carte de vizită a raionului Florești.

a consemnat Prot. Carp Ciubotaru