Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:30, vineri, 10 martie, 2023

Atelier de lucru cu genericul: „Reabilitarea psiho-emoțională și moral-spirituală a colaboratorilor structurilor de forță în perioada tranzitivă a societății”

Vineri, 10 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în Sala Sinodală a Palatului mitropolitan s-a desfășurat Atelierul de lucru cu genericul „Reabilitarea psiho-emoțională și moral-spirituală a colaboratorilor structurilor de forță în perioada tranzitivă a societății”, organizat de către Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Armata Națională și Organele de Drept al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La această întrunire au participat: PS Ioan, episcop de Soroca, vicar mitropolitan, PC arhim. Nicolae (Roșca), președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Armata Națională și Organele de Drept, Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, vice președinte al Sectorului Sinodal,  dl. Alexandru Bejan, comisar-șef, șef adjunct al IGP, dna Maria Melnic, ofițer psiholog al IGP, preoți militari și psihologi din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Pe parcursul a peste patru ore s-au dezbătut aspecte referitoare la părțile pozitive activităților comune în vederea ridicării climatului moral-psihologic în structurile de forță.

În cadrul atelierului au fost prezentate și discutate mai multe teme și concepte teoretice. Modul de lucru a fost interactiv, participanții făcând exerciții individuale și lucrând pe echipe. Una dintre temele de interes a fost legată de managementul mental al personalului militar în condiții specifice de serviciu și rolul preotului în acest proces.

La finalul evenimentului, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Armata Națională și Organele de Drept, PC arhim. Nicolae (Roșca) a conferit celor prezenți diplome de participare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media