Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:41, joi, 7 iunie, 2018

Asociaţia Obştească „ORTHODOX-ART” fondată de preotul Sergiu Curnic lucrează la un nou film ce vine întru susținerea familiei tradiționale

După ce anul trecut, parohul Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Capitală, Prot. mitr. Sergiu Curnic, în colaborare cu casa de producţie „Esperanza Production” din Franţa, a lansat filmul „Reziliența” – un scurt metraj despre prigoana asupra Bisericii, anul acesta părintele Sergiu ne bucură cu o nouă lucrare cinematografică la care lucrează de câteva luni.

Filmul intitulat Ogma (Dogma) este un film cu tentă creștin-ortodoxă ce vine întru susținerea familiei tradiționale

Totodată, la începutul anului, părintele Sergiu a fondat o Asociaţie Obştească „ORTHODOX-ART” ce are drept scop promovarea valorilor morale creștine prin intermediul cinematografiei.

Filmul „Reziliența” realizat anul trecut în colaborare cu PelasgFilm, casa de producție şi cinema a lui Nicu şi Mihai Ţărnă, în coproducție cu Esperanza Production Franţa, reprezentată de Sonia Medina, beneficiind de susținerea Ambasadei Franţei în Republica Moldova, Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, Complexului Istoric „Biserica din Lemn” şi Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină” a fost primit cu mult entuziasm atât de clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, cât și de societatea civilă.

„Renașterea cinematografiei autohtone vine prin realizarea unor proiecte de o moralitate înaltă și se întâmplă în ochii noștri. Aceasta este ceea ce ne-am dorit de foarte mulți ani. Credem că vom realiza pe viitor împreună prietenii  Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului, mai multe proiecte, care stau pe masa de lucru”, a reltatat pentru portalul www.ortodox.md, părintele Sergiu.