Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:23, vineri, 13 ianuarie, 2023

Arhimandritul Nectarie (Gherman), egumenul sfintei mănăstiri Horești împlinește 25 de ani din ziua hirotonirii în treapta de ieromonah

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi, 31 decembrie / 13 ianuarie pe Sf. Cuvioasa Melania Romana și pe Sf. Irh. Petru Movilă. În această zi, PC Arhimandrit Nectarie (Gherman), egumenul sfintei mănăstiri Horești împlinește 25 de ani din ziua hirotonirii în treapta de ieromonah. La acest ceas aniversar, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a transmis Preacuvioșiei Sale un mesaj de felicitare.

Părintele Arhimandrit Nectarie (Vasile Gherman), s-a născut la 09.06.1975, în s. Crasna, r. Storojineț, reg. Cernăuți, Ucraina.

A fost tuns în monahism în anul 1998, cu numele Nectarie, în cinstea Sf. Irh. Nectarie de Eghina, de către PC Arhim. Damian (Potoroacă), stareț al Mănăstirii „Sf. Irh. Nicolae” din s. Dobrușa, r. Șoldănești.

Închinoviat la Mănăstirea „Sf. Irh. Nicolae” din s. Dobrușa. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, în anul 2000.

A fost hirotonit în treapta de ieromonah de către ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, la data de 10 ianuarie 1998, în catedrala „Sf. Teodor Tiron – Ciuflea” din mun. Chișinău.

În perioada 2002-2004 a îndeplinit funcția de secretar al Mănăstirii „Sf. Irh. Nicolae” din s. Dobrușa.

A fost numit stareț al Mănăstirii cu hramul Sf. Kneaz Vladimir din s. Horăști, r. Ialoveni, prin decret mitropolitan semnat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, la data de 11 decembrie 2006.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media