Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:19, sâmbătă, 23 iulie, 2016

ANUNȚ! Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va fi adusă spre închinare la Sfânta Mănăstire Ciuflea

Icoana-Maicii-Domnului-Umilenie

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în perioada 8-21 august, 2016, la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea din Capitală, va fi adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului „Umilenie” din localitatea Lokoti, reg. Breansk, Federația Rusă.

Icoana Maicii Domnului „Umilenie”, este o copie a icoanei la care se închina Sfântul Serafim de Sarov. Icoana are o istorie aparte. O femeie din localitatea Lokoti, regiunea Breansk, a cumpărat un calendar expirat și l-a pus pe perete pentru a cinsti chipul Maicii Domnului de pe el. La scurt timp, anume la 2 noiembrie 1999, chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Când a vrut să-l ia de pe perete, creștina a avut o mare surpriză.

“Dacă partea din față a calendarului era tipărită pe cea mai simplă hârtie, iar în spate era pur și simplu hârtie albă, când au scos imaginea de pe perete, au văzut că pe partea reversă a hârtiei, Maica Domnului și-a reprofilat chipul. Iată de ce această icoană este neobișnuită” – spune custodele icoanei, Iurie Şişcov, Rusia.

Icoana a căpătat două fețe identice și nimeni nu s-a încumetat să acopere una din ele. Sfințenia a făcut multe tămăduiri de cancer, iar femei care nu puteau naște, rugându-se înaintea Maicii Domnului, s-au vindecat și au născut copii sănătoși.

Creștinii dornici de a se închina la această mare sfințenie a Ortodoxiei, sunt așteptați luni, 08 august, ora 17.00, la poarta Mănăstirii Ciuflea, unde va avea loc întâmpinarea acestei sfințenii.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei, va fi săvârșit un Tedeum, după care va urma slujba privegherii în cinstea Sf. Mare Mucenic Pantelimon.

A doua zi, 9 august la orele 7.00 va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la finalul căreia se va oficia Taina Sf. Maslu de obște cu participarea a 7 preoți.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pre noi!