Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:56, luni, 3 octombrie, 2022

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău în vizită de prezentare la Reședința mitropolitană

Luni, 3 octombrie 2022, la Reşedinţa mitropolitană, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Kent D. Logsdon, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul discuției, Excelenţa Sa Domnul ambasador Kent D. Logsdon a evidenţiat trei priorităţi ale mandatului său: securitatea şi strategiile de apărare ale Republicii Moldova, promovarea democraţiei, inclusiv a libertăţii religioase.

Înaltpreasfințitul Vladimir a apreciat relaţiile foarte bune dintre cele două state, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii. Mitropolitul Moldovei a mulţumit înaltului oaspete pentru vizită, menționând următoarele: Pentru noi, democraţia se fundamentează mai întâi pe valorile evanghelice ale demnităţii umane, dreptăţii sociale şi solidarităţii comunitare la nivel naţional şi internaţional.

În acest context, Înaltpreasfinția Sa a menţionat ca prioritatea misiunii Bisericii Ortodoxe din Moldova este intensificarea legăturii vieţii duhovnicești-liturgice cu lucrarea social-caritabilă şi filantropică. În acest sens, Mitropolitul Vladimir a menţionat că una din probleme grave care afectează în prezent numeroase familii de cetățeni ai RM este fenomenul migraţiei.

În timpul întrevederii, a fost subliniată şi importanţa unei mai bune cunoaşteri reciproce prin implementarea proiectelor sociale.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media