Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:11, vineri, 11 mai, 2018

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, în vizită de prezentare la Reședința Mitropolitană

Vineri, 11 mai 2018, la Reşedinţa Mitropolitană, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, l-a primit într-o vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova.

Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe noul ambasador al Franței la Chișinău și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în Republica Moldova. În continuare, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat speranța că relațiile bune moldo-franceze vor contribui la o cooperare fructuoasă în domeniul activității sociale și carității.

În timpul întrevederii, cei doi interlocutori au evidenţiat rolul şi importanţa păstrării şi promovării valorilor creştine, precum familia tradiţională şi educaţia religioasă a tineretului, apărarea vieţii şi demnității umane şi promovarea păcii sociale.

Au fost de asemenea discutate relațiile dintre Stat și Cultele religioase în cele două țări, scoțându-se în evidență importanţa conlucrării pentru ambele părți.

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul important și echilibrat al Bisericii Ortodoxe din Moldova în societate.

Dl Pascal Le Deunff a fost numit în calitate de Ambasador al Franței în Republica Moldova în data de 30 septembrie 2017.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media