Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:40, miercuri, 13 aprilie, 2022

Adunarea preoților din Protopopiatul Strășeni

La 12 aprilie, ziua vrednicului de pomenire Sfântului Ierar Gavriil-Bănulescu Bodoni, a avut loc Adunarea generală a preoților din Protopopiatul Strășeni.

Ședința a fost Binecuvântată și condusă de către PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sfintei Mănăstiri Căpriana, Protopop al bisericilor din raionul Strășeni și s-a desfășurat în în incinta Mănăstirii Căpriana.

În dimineața zilei, a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite, după care preoții împreună cu enoriașii prezenți au oficiat și Acatistul Sfântului Ierarh Gavriil.

Preoții au fost mărturisiți de către duhovnicul protopopiatului Protoiereul mitrofor Alexandru Iamandi. Mai târziu a avut loc și întrunirea preoților cu totalizările  pentru activitatea pastorală.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante, s-au făcut totalizari simestriale și s-au trasat sarcini pentru perioada următoare. Astfel s-a discutat asupra pregătirii parohiilor pentru sărbătorile legate de învierea Mântuitorului Hristos cât și a Paștilor Blajinilor, au fost puse în discuție și problemele strigente care au fost depistate pe la parohii în urma controlului efectuat de către părintele Protopop.

În special s-a discutat despre problema refugiaților și sărbătoarea Învierii. S-a mai discutat despre Festivalul cântecului religios, care în acest an se va desfășura la biserica sfinților Împărați Constantin și Elena din orașul Strășeni, și cel cu elevii școlilor care va avea loc la Mănăstirea Căpriana.

Protopopiatul Strășeni