Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:42, marți, 16 aprilie, 2024

Adunarea generală a preoților slujitori în penitenciare și cursuri de formare continuă la Centrul instructiv Goian

La Centrul Instructiv Goian, a avut loc o adunarea generală a preoților care își desfășoară slujirea în instituțiile penitenciare din Republica Moldova. Sub conducerea Prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, preoții au participat la discuții importante și la cursuri de formare continuă în domeniul educației morale și spirituale.

În cadrul acestei întâlniri, desfășurate în data de 15 aprilie 2024, au fost organizate cursuri menite să îmbunătățească calitatea intervențiilor specialiștilor pentru educația moral-spirituală în subdiviziunile de reintegrare socială ale instituțiilor penitenciare. Printre subiectele abordate s-au numărat atribuțiile și responsabilitățile specialistului pentru educația moral-spirituală, specificul activității morale și spirituale în contextul penitenciar și planificarea măsurilor cu caracter moral-spiritual în mediul carcerar.

La încheierea adunării, Prot. Nicolae Andrieș a  împărțit preoților slujitori în penitenciare daruri oferite de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir. Fiecare penitenciar a primit seturi de lumânări, psaltiri, calendare și cărți duhovnicești, pentru deținuți și personalul din cadrul instituțiilor penitenciare.

Această inițiativă a Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare subliniază importanța și implicarea Bisericii în promovarea valorilor morale și spirituale în rândul persoanelor aflate în detenție, contribuind astfel la procesul de reabilitare și reintegrare socială a acestora.

Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare