Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

3:00, joi, 21 mai, 2020

Activitatea Socială a Bisericii în imagini – Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove

La Catedrala Sf. Vineri a fost oficiat Botezul a doi frați dintr-o familie nevoiașă din Capitală

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir la Catedrala Sf. Vineri din Chișinău a fost oficiată Taina Botezului asupra pruncului Daniel, un băiețel de 2 luni și a surorii sale Anastasia, în vârstă de 15 ani, ambii proveniți dintr-o familie nevoiașă din capitală. Copiii locuiesc doar cu mama în chirie într-o cameră în cămin, tatăl părăsindu-i înainte de nașterea băiețelului.

Taina Botezului și a Mirungerii a fost săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir de clericii catedralei „Înălțarea Domnului”: prot. Serghei Puțuntică și prot. Sorin Mihai.

La apelul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” au răspuns mai mulți oameni de bună credință din capitală, dar și tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu” ai Mitropoliei Moldovei, care au fost printre părinții spirituali ce au mărturisit Crezul Bisericii Ortodoxe pentru micuțul nou-botezat ce a primit numele Daniel, în cinstea Sfântului Mare Proroc Daniel, și Anastasia, în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Anastasia.

După oficierea Tainei Botezului, preoții bisericii au felicitat toată adunarea cu prilejul încreștinării celor doi frați și i-a îndemnat pe nașii participanți la Taina Sfântului Botez să se implice și mai departe activ la educarea creștinească a finilor, să-i crească în dragoste desăvârșită față de Dumnezeu, în viață curată și neprihănită.

Noii membri ai Bisericii au primit mai multe pachete cu daruri din partea Întâistătătorului BOM, ÎPS Mitropolit Vladimir, dar și a nașilor de botez.

Botezul în numele Dumnezeului Treimic este o „naștere de Sus” – prin care omul este iarăși sădit în Împărăția cerească, deoarece el încă de la crearea lui trebuia permanent „să se nască cu voința din Duh, pentru ca același om să fie făptură a lui Dumnezeu, după fire, și fiu al lui Dumnezeu, după har”.

 ***

Familia care locuiește de 12 ani într-un bordei în pădure…

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Duminica Slăbănogului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, a vizitat-o pe dna Valentina Coadă – mama care locuiește împreună cu cei 2 fii de 12 ani încoace într-un bordei, pe care l-au săpat într-o pădure de la marginea Chișinăului. Familia a primit din partea Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” pachete cu îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, produse alimentare și igienice, dar și seturi de albituri și prosoape.

Femeia a ajuns să se adăpostească în pădure după ce a rămas pe drumuri din cauza soțului împreună cu cei 7 copii. Din lemnele pădurii și pământ, în acest bordei și-au improvizat o căsuță, unde se adăpostesc și pe ploaie, și pe vânt, și pe frig, dar și pe arșiță…

„Evanghelia din duminica de astăzi ne învață să purtăm de grijă unii faţă de alţii, să trăim ca fraţii, să nu lăsăm pe nimeni aşa cum a fost lăsat acel slăbănog care, timp de 38 de ani, n-a găsit un om care să-l ajute. Învățăm de la Hristos cel Înviat să slujim, să ajutăm, să vindecăm singurătatea, să fim oameni pentru alții, ca să nu mai fie pe lume slăbănogi care să se plângă că „nu au om!”. Să fim solidari cu cei de lângă noi, întrajutorându-ne, și mai cu seamă în suferință…”, a declarat teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala Sf. Vineri din Capitală.

Cei care doresc să o ajute pe Valentina Coadă, care stă în bordeiul de la Buiucani, pot suna la numărul de telefon: 078962287.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate