Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:37, miercuri, 4 mai, 2022

A trecut la cele veșnice Protoiereul mitrofor Mihail Ţăruş, parohul bisericii „Minunile Sf. Arhanghel Mihail” din s. Chiperceni, r. Orhei

Am aflat cu tristețe vestea trecerii din această viață, a unui slujitor al Bisericii Ortodoxe din Moldova – protoiereul mitrofor Prot. mitr. Mihail Ţăruş, parohul bisericii „Minunile Sf. Arhanghel Mihail” din s. Chiperceni, r. Orhei.

Pe parcursul activității sale pastorale părintele Mihail și-a îndeplinit sârguincios misiunea preoţească, câștigând dragostea și aprecierea credincioșilor și a confraților slujitori.

Considerăm că este o datorie de conștiință să mulțumim, în acest moment de vremelnică despărțire, pentru dragostea deosebită arătată de nou-adormitul protoiereu Mihail, Bisericii Ortodoxe din Moldova și în special parohienilor din Chiperceni.

În aceste momente grele pentru familie și comunitatea parohială pe care a păstorit-o, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce este Învierea şi Viaţa, să odihnească sufletul robului Său, preotul Mihail, în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi!

Cu arhierești binecuvântări și părinteşti condoleanţe,

† VLADIMIR,

Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove

***

În această după-amiază trupul neînsuflețit al părintelui Mihail Ţăruş va fi depus la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, sectorul Slobozia Doamnei, orașul Orhei.

Sfânta Liturghie și Slujba Prohodului vor fi oficiate mâine, 05 mai, începând cu ora 08.00.