Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:35, joi, 28 aprilie, 2022

A trecut la cele veșnice părintele Grigore Plăcintă, paroh al bisericii ”Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni

În dimineața zilei de joi, 28 aprilie 2022, părintele Grigore Plăcintă, paroh al bisericii cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni a trecut la cele veșnice.

Părintele Grigore Plăcintă s-a născut în s. Mingir r. Hîncești la 23 noiembrie 1967. După Școala Primară a absolvit Colegiul de Mecanizare din Saratov, urmat de Seminarul Teologic Chișinău. Este hirotonit preot la 9 august 1989 de către Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove. A slujit Domnului în s. Corotnoie r. Slobozia și s. Corjova r. Criuleni. Din 18 decembrie 1996 a fost paroh în biserica din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni. Pentru activitate sârguinciosă pe tărâmul pastoral părintele Grigore Plăcintă a fost decorat cu mai multe înalte distincții bisericești.

Lucrător harnic pentru mântuire și bun chivernisor al treburilor gospodărești, cu exemplară dăruire și jertfelnicie, a inițiat lucrări de reparație la biserică și curtea acesteia, a organizat cu multă râvnă  viața duhovnicească, în toate dovedind pricepere și dragoste pentru slujirea lui Dumnezeu.

În acest ceas de vremelnică despărțire, aducem condoleanțe familiei îndurerate, precum și întregii comunități.

Lasând pământului ce i se cuvine, sufletul părintelui Grigore merge la Dumnezeu, al Cărui credincios slujitor a fost. A trecut în zările veșniciei, cu pecetea credinței în Învierea cea de Obște, cu nădejdea bunătăților celor viitoare și cu conștiința că și-a făcut datoria pe deplin.

Noi, slujitorii Sfântului Altar, mişcați de plecarea părintelui Grigore, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletul lui împreună cu sfinții, în lumina Împărăției Cerurilor, acolo unde „nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit”.

Toți doritorii de a-și lua rămas bun de la părintele Grigore Plăcintă sunt așteptați vineri ora 15.00 la biserică și la slujba înmormântării care va avea loc sâmbătă 30 aprilie cu următorul program:

  • ora 7.00 – Slujba Sfintei Liturghii;
  • ora 9.00 – Slujba Înmormântării.

Veșnica lui pomenire!

Sursa: https://protopopiat-criuleni-dubasari.md/