Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:15, joi, 20 aprilie, 2023

A fost târnosită noua biserică cu hramul în cinstea „Sf. M. Mc. Pantelimon” din orașul Sîngerei

Joi în Săptămâna Luminată, 20 aprilie 2023, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica ”Sf. M. Mc. Pantelimon” din or. Sîngerei, 

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, ÎPS Marchel, arhiepiscop de Bălți și Fălești a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului hramului principal, în cinstea Sf. M. Mc. Pantelimon.

Alături de Arhipăstor s-au rugat: ÎPS Marchel, arhiepiscop de Bălți și Fălești, PS Ioan, episcop de Soroca, vicar mitropolitan, prot. mitr. Petru Ciunciuc, secretar eparhial, prot. mitr. Maxim Guzun, protopop de Sîngerei, prot. mitr. Oleg Fistican, protopop de Fălești, prot. mitr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari, egumena Anastasia (Marcoci), stareța mănăstirii „Sf. Treime” din Glinjeni, r. Fălești și un sobor de preoți și diaconi.

La vohodul mic, parohul bisericii, prot. mitr. Serghei Zubatîi, a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir cu două decorații: dreptul de a sluji sfânta liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic și Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II pentru munca depusă la ridicarea acestei Sfinte Biserici.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul unit: parohial și cel al mănăstirii Glinjeni, condus de monahia Agnesia (Ucraineț).

După Liturghie, a fost oficiat un te-deum de slavă și mulţumire Preasfintei Treimi, Maicii Domnului, Sf. M. Mc. Pantelimon și tuturor Sfinților pentru toate binecuvântările revărsate în nou sfințita parohie.

Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a mulțumit Ierarhilor, tuturor preoților și enoriașilor prezenți dar mai ales părintelui paroh, Serghei, care într-un timp atât de scurt, a reușit să zidească o deosebită biserică pentru creștinii din orașul Sîngerei și la binecuvântat ca și în continuare să fie trup și suflet la zidirea Bisericii celei Vii, spre mântuirea sufletelor creștinilor.

La final mai mulţi ctitori au fost menţionaţi cu ordine și diplome bisericești, pentru ajutorul acordat la edificarea Sfintei Biserici.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media