Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:11, luni, 7 mai, 2018

A fost sfințită Secția de boli interne din incinta Spitalului de Urgență din Chișinău

Luni, 7 mai 2018, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Sava Stratilat și cei 70 împreună cu el (272), la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ample lucrări de renovare, a fost oficiată slujba de sfințire a Secției de Boli interne ce poartă hramul în cinstea Sf. Mare Mucenic Gheorghe, de către un sobor de preoți, în prezența angajaților, dar și a pacienților instituției medicale.

Din soborul preoțesc a făcut parte Pr. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal „Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale” din cadrul Mitropoliei Moldovei, Pr. Mihail Bortă, Parohul Bisericii în construcție „Sf. Ierarh Spiridon” din incinta Spitalului de Urgență din Chișinău și responsabil pentru această instituție, dar și câțiva preoți slujitori în spitalele din municipiu.

La finalul slujbei, în numele efectivului medical, Șefa Secției, Dna Aliona Grivenco, a adresat alese mulțumiri slujitorilor Bisericii pentru prezența lor folositoare, dar și pentru activitatea misionară deosebită pe care o realizează în spațiul instituțiilor medicale din țară.

„Dorim tuturor celor lucrează aici, dar și celor bolnavi, multă sănătate, ca odată cu această inaugurare să aveți cu toții răsplătire cerească și mulțumirea celor împlinite și aceasta spre slava lui Dumnezeu”, a spus Pr. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal „Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale”.

La sfârșit, Părintele Mihail a împărțit bolnavilor din secție cărțulii cu Slujba Acatistului Sf. Ier. Spiridon, ocrotitorul ceresc al acestui spital, dar și al bisericii care se înalță aici.

După slujba de sfințire, preoții au vizitat șantierul de lucru al Bisericii în construcție cu hramul „Sf. Ierarh Spiridon” din incinta Spitalului, făcând cunoștință cu etapa actuală a lucrărilor.

Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale