Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:50, marți, 11 iunie, 2024

A fost sfințită, după reparație capitală, secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgență din Chișinău

Sâmbătă, 8 iunie 2024, a fost sfințită, după reparație capitală, secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău (Spitalul de Urgență).

Slujba de binecuvântare şi de sfinţire a fost oficiată de prot. mitr. Mihail Bortă, paroh al bisericii cu hramul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, preot-misionar al Spitalului de Urgență, prot. Marin Cij, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, preot-misionar al Spitalului nr. 2, „Sf. Arh. Mihail” din Chișinău și pr. Aureliu Iațco, slujitor al bisericii „Sf. Arh. Mihail” din Chișinău.

La final, prot. Marin Cij, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, a felicitat eforturile cadrelor medicale pentru întreaga muncă pe care o desfășoară zilnic cu profesionalism și devotament, accentuând importanța conlucrării dintre Biserică și spital, în folosul pacienților.

Cu un cuvânt duhovnicesc a venit și preotul Spitalului de Urgență. prot. mitr. Mihail Bortă, adresat tuturor celor care au pus umărul la renovarea acestui important edificiu spitalicesc.

Dragii noștri, doctori și asistenți medicali, Bunul Dumnezeu să vă ajute ca priceperea și mâinile voastre să fie mereu la înălțimea așteptărilor bolnavilor și suferinzilor, pentru ca viața – darul lui Dumnezeu să triumfe totdeauna.

Părintele Mihail a dăruit secției de ATI o icoană argintată cu Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, ocrotitorul Spitalului de Urgență și un volum despre viața și activitatea Sf. Ierarh Luca al Crimeii „VOINO – IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia”, în semn de mângâiere duhovnicească a personalului medical și pacienților care vor fi tratați în această secție.

În încheierea evenimentului, domnul Sergiu Cobîlețchi, șef al Secției Anestezie și Terapie Intensivă a menționat următoarele: Trăiesc sentimente de bucurie fiindcă ceea ce s-a propus s-a și realizat în secția noastră. În lumea de astăzi, în general, și în societatea noastră, în special, se află multă suferință. Științele medicale au avansat, dar și numărul bolilor noi a crescut. În acest sens, le mulțumim slujitorilor Domnului pentru că ne vin în ajutor de fiecare dată, atunci când ne seacă puterile și căutăm nădejde doar de la Dumnezeu, Creatorul.

Sectorulul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale