Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:34, luni, 16 iulie, 2018

A avut loc lansarea Campaniei naționale de binefacere „Copil şcolarizat-copil protejat”

Luni, 16 iulie, Inspectoratul General al Poliției împreună cu reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociațiile Obștești „Terra Valahia”, „Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție, au pus baza inițierii unei Campanii naționale de binefacere,”Copil şcolarizat-copil protejat”.

Campania este organizată la inițiativa Inspectoratului General al Poliției şi are drept scop de a sensibiliza societatea să se implice în reducerea riscului de abandon şcolar și de a proteja, educa copiii care sunt supuși anumitor riscuri, totodată, de a reduce rata criminalității juvenile.

Startul Caravanei va fi dat pe 16 iulie şi se va desfăşura până la 18 august curent, astfel, circa 1900 de copii din toate raioanele țării cu risc de abandon școlar, vor primi rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălțăminte pentru a fi pregătiți de anul de studii.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției, a menționat că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceştea, devenind de multe ori victime ale infracțiunilor. Totodată, a mulțumit reprezentanților Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, AO „Terra Valahia” pentru suportul acordat, la fel a salutat implicarea reprezentanților AO „Bunicilor Grijulii” și Asociației Femeilor din Poliție, precum și partenerilor, angajaților din Poliție care au dat dovadă de receptivitate și implicare în acțiunea dată.

La fel, reprezentanții Mitropoliei și Asociațiilor, au afirmat că sunt onorați să facă parte din această echipă pentru a acorda suportul necesar în realizarea acestei Campanii, pentru binele și viitorul copiilor cu risc de abandon școlar.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc semnarea unui acord de colaborare între Poliție și AO Clubul sportiv ”Terra Valahia”, care îşi propun pe viitor realizarea şi implimentarea activităților sociale.

Reamintim, că astfel de Campanii au fost organizate cu regularitate de către IGP, în vederea susținerii persoanelor şi copiilor aflați în dificultate și promovării spiritului de responsabilitate civică.