Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

0:20, miercuri, 8 mai, 2024

A avut loc festivalul raional cu genericul ”Hristos a înviat” ediția a 24-a din cadrul Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari

La data de 6 mai 2024 , în Casa de Cultură din satul Hrușova a avut loc a 24-a ediție a festivalului raional cu genericul ”Hristos a înviat”.
La festival au participat colective artistice din raionul Criuleni, care au promovat valorile creștin-ortodoxe tradiționale zilelor pascale, devenind prin aceasta adevărați vestitori a Sfintei Învieri a Domnului nostru, Iisus Hristos.
Deasemenea a evoluat corul preoților din protopopiatul  de Criuleni și Dubăsari, dirijor prot. Teodor Vrabie, care a venit cu un buchet de cântări duhovnicești prin care au vestit taina Învierii Mântuitorului Hristos.
La eveniment au participat mulți tineri și copii.
Cu un cuvânt de felicitare s-a adresat prot. mitr. Oleg Vieru, protopop de Criuleni și Dubăsari și prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale din cadrul Mitropoliei Moldovei.
Acest festival a avut loc în urma parteneriatului dintre Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și Secția Cultură Criuleni, desigur și cu purtarea de grija a părintelui paroh din localitate prot. Rustic Grecu în colaborare cu administrația publică locală Hrușova.