Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:53, joi, 17 decembrie, 2015

A avut loc Concertul de Muzică Sacră și Colinde întitulat „Sfântul Ierarh Nicolae – simbol al blândeții și bunătății”

_MG_9328

La data de 17 decembrie 2015 în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, s-a desfășurat Concertul de Muzică Sacră și Colinde întitulat „Sfântul Ierarh Nicolae – simbol al blândeții și bunătății”, eveniment care l-a avut drept oaspete de onoare pe Înalt Presfinția Sa, Vladimir,  Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

De menționat faptul că la acest concert s-au prezentat și oaspeți din afara țării:

  1. Pr. Prof. Dr. Nechita Vasile, Catedra de Teologie Misionară și Comparată, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Ap. Andrei” a Universității „Ovidius” din Constanța
  2. Diac. Prof. Dr. Demciuc M. Vasile, Coordonator ștințific al secției Masterat din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Director de departament al Facultății de Istorie și Geografie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava
  3. Pr. Urserescu Cătălin Constantin, colaborator al Academiei de Teologie ortodoxă din Moldova
  4. Zagnat Nicolae, fondatorul centrului de misiologie „Arhim. Anatolie Tihai”.

De asemenea au fost prezenți și oaspeți din cadrul Mitropoliei Moldove:

  1. Prot. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei, Secretarul Sinodului B.O.M., Blagocin de Chișinău, sector I
  2. Prot. Zosima Toia, Blagocin de Chișinău, Sectror III
  3. Prot. Iurie Zagnat, Blagocin de Chișinău, Sector IV
  4. Josan Andrei, ctitor al capelei studențești
  5. Bînzaru Valeriu – Director al Fondației Moldo-Japoneze.

Muzica sacră sensibilizează sufletul, deschide inima, îl face pe om să gândească obiectiv, să privească în propriul for spiritual pentru a cultiva în el valorile creștine, trăirea curată și candoarea Moralei Evanghelice.

În cadrul activității, a evoluat  Corul Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă din Moldova, sub bagheta dirijoarei , D-na BRAȘOVEANU Natalia.

În continuare, s-a oferit cuvântul celui care veghează în fiecare clipă asupra procesului de activitate scolastică și misionară din cadrul instituției, Prot. Mitr. Vetcislav CAZACU, Prorector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova și Director al Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă din Chișinău, care a ținut un cuvânt de învățătură cu tematica „Sf. Ierarh Nicolae – simbol al blândeții și bunătății”.

A evoluat, de asemenea, corul de bărbați, absolvenți al Seminarului Teologic din Chișinău, condus de dirijorul – Serghei Crudu.

În încheiere, Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, le-a vorbit studenților despre viața hristocentrică, care trebuie manifestată de fiecare dintre noi. La fel a menționat despre cinstea care trebuie adusă lui Dumnezeu care i-a rânduit pe sfinții Săi, să ne unească cu Hristos prin prisma rugăciunilor Sale .

Arhipăstorul le-a mulțumit tuturor celor prezenți, organizatorilor și coriștilor, înmânându-le diplome de onoare, iar Pr. Prof. Dr. Nechita Vasile și Diac. Prof. Dr. Demciuc Vasile au fost decorați cu medalia „Ștefan cel Mare și Sfânt”; Zagnat Nicolae, fondatorul Centrului de Misiologie „Arhim. Anatolie Tihai” a fost decorat medalia „Cuviosul Paisie Velicicovski”.

Tot astăzi, doamna Rodica SLIVCA, a fost decorată de către Chiriarh cu ordinul ”Meritul Bisericesc , gr. III” în senm de recunoștință pentru activitatea didactică rodnică și munca sârguincioasă depusă în dezvoltarea Învățământului Teologic din Republica Moldova și cu ocazia aniversării a 45 de ani.

La final, pentru a împleti armonios învățătura blândeții și milosteniei cu trăirea virtuților creștine, toți elevii și studenții participanți la acest concert au avut parte de o agapă frățească.

cu referire la www.teologie.md