Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:13, miercuri, 27 martie, 2024

A avut loc adunarea și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești

Miercuri, 27 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie” din orașul Telenești, a avut loc adunarea ordinară și mărturisirea slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi, când Biserica cinstește pe Sfântul Cuvios Benedict al Nursiei, purtătorul de Dumnezeu, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de către prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții, prot. mitr. Vasile Țurcanu, parohul bisericii, dimpreună cu un sobor de preoți. De asemenea, a fost săvârșită Taina Sfintei Mărturisiri a preoților, de către duhovnicul protopopiatului, prot. mitr. Mihail Ili.

În continuare a urmat ședința protopopiatului, la care s-au discutat probleme curente și diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din raionul Telenești. S-a atras atenția asupra subiectului Spovedaniei, precum și posibilitatea de intensificare a programului misionar și duhovnicesc în parohiile din protopopiat. De asemenea, s-au discutat aspecte ce țin de organizarea festivalulului raional cu ocazia Sfintelor Paști în colaborare cu Consiliul Raionul Telenești. Astfel, festivalul se va desfășura la biserica „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Scorțeni, în a treia zi după Învierea Domnului, pe data de 7 mai 2024.

Sursa: Protopopiatul Telenești