Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:33, vineri, 17 martie, 2023

A avut loc adunarea și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești

Vineri, 17 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Negureni, raionul Telenești, a avut loc adunarea ordinară și mărturisirea slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi, când Biserica cinstește pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de către prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții, dimpreună cu un sobor de preoți și Taina Sfintei Mărturisiri a preoților, de către duhovnicul protopopiatului, prot. mitr. Mihail Ili.

La ședința protopopiatului au fost prezenți și conducerea Inspectoratului de Poliție Telenești. În cadrul discuției cu Șeful Inspectoratului, dl comisar-șef Petru Costișanu, s-a accentuat importanța intensificării colaborării dintre instituții, pentru binele și siguranța societății, asigurarea ordinii publice în locașurile sfinte și proximitatea acestora în contextul sărbătorilor Sfintelor Paști și Paștilor Blajinilor.

A urmat ședința protopopiatului, la care s-au discutat probleme curente și diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din raionul Telenești. S-a atras atenția asupra subiectului Spovedaniei, precum și posibilitatea de intensificare a programului misionar și duhovnicesc în parohiile din protopopiat. De asemenea, s-a discutat aspecte ce țin de organizarea festivalulului raional cu ocazia Sfintelor Paști în colaborare cu Consiliul Raionul Telenești.

Protopopiatul Telenești