Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:11, vineri, 2 iunie, 2023

A avut loc adunarea preoților din Vicariatul de Soroca

Vineri, 2 iunie 2023, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca, Preasfințitul Ioan, a prezidat adunarea preoților din Vicariat.
În cadrul ședinței au fost abordate subiecte ce vizează activitatea Vicariatului în următoarele trei luni.
S-a discutat despre participarea slujitorilor și credincioșilor din raionul Soroca la prăznuirea Fericitei Agafia de la Cușelăuca, în data de 22 iunie anul curent, la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Cușelăuca, raionul Șoldănești.
De asemenea, s-a vorbit despre desfășurarea zilelor de sărbătoare, prilejuite de cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”.
Astfel, la 24 iulie 2023, în dimineața zilei va fi săvârșită Sfânta Liturghie în catedrala episcopală din Soroca, apoi va urma procesiunea cu icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în jurul municipiului.
La data de 25 iulie, în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, va fi săvârșită Dumnezeiasca Liturghie praznicală.
În timpul întrunirii a fost audiată și aprobată inițiativa părintelui protopop Nicolae Craveț, cu referință la organizarea anuală a Procesiunii cu icoana Adormirii Maicii Domnului în jurul raionului Soroca, în perioada 21 – 27 august.
Preotul Liviu Cernei, responsabil de Sectorul Învățământ religios, a raportat despre premierea din partea Vicariatului a 6 elevi ai claselor a 12-a din cadrul IP Liceul Teoretic „Constantin Stere” și IP Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca.
Pentru succese remarcabile la studii, fiecare din cei 6 elevi, a primit diplomă de merit și un premiu în valoare de 2000 lei.
La finalul adunării, preoții au fost informați despre Admiterea 2023 în școlile teologice ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.