Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:50, joi, 7 decembrie, 2023

A avut loc adunarea preoților din protopopiatul Telenești

Marți, 5 decembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”  din satul Țânțăreni, raionul Telenești  a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi când Biserica cinstește pe Sfântul Apostol Filimon, unul dintre cei 70 de Apostoli, a fost săvârşită Taina Sfintei Mărturisiri a preoților de către duhovnicul protopopiatului, prot. mitr. Mihail Ili și Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie de către prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții dimpreună cu soborul de preoți.

În predică părintele protopop a menționat faptul că Postul Nașterii Domnului este unul plin de bucurie, reprezentând sublima așteptare a venirii lui Dumnezeu în lume și să ne bucurăm, pe această cale, de posibilitatea pe care ne-o oferă postul, de pregătire şi curăţire duhovnicească. Totodată, părintele duhovnic în cuvântul său de învățătură, a subliniat ideea că postul este un prilej al împăcării cu ceilalți, dar și cu noi înșine este un nou început.

A urmat ședința protopopiatului unde s-au discutat problemele curente și diverse aspecte privind administrarea Sfintelor Taine în perioada postului, organizarea și desfășurarea activităților filantropice pentru familiile defavorizate.

În parta finală a adunării au fost dezbătute diverse întrebări ce țin de activitatea pastoral-misionară, administrativă și culturală a parohiilor din raionul Telenești, inclusiv fixarea zilei când se va organiza festivalul colindelor.

Sursa: Protopopiatul Telenești