Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:40, marți, 13 iunie, 2023

A avut loc adunarea preoților din protopopiatul Telenești

Marți, 13 iunie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”  din comuna Tîrșiței, raionul Telenești  a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi cînd Biserica cinstește pe Sfântul Apostol Hermes, unul din cei 70 de Apostoli, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de către prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții, dimpreună cu un sobor de preoți, precum și Taina Sfintei Mărturisiri a preoților, de către duhovnicul protopopiatului, prot. mitr. Mihail Ili.

A urmat ședința protopopiatului, la care s-au discutat probleme curente și diverse aspecte ce țin de activitatea pastoral-misionară, administrativă  și culturală a parohiilor din raionul Telenești. De asemenea, Sfinția sa, i-a îndemnat pe slujitori la o activitate mai spornică de catehizare a copiilor din taberele de vară, cât și în parohiile încredințate.

Sursa: Protopopiatul Teleneşti