Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:40, miercuri, 15 noiembrie, 2023

A avut loc Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Chișinău, Sectorul Centru

Miercuri, 15 noiembrie 2023, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc Adunarea Ordinară a Protopopiatului  Chișinău, Sectorul I, în sala de conferințe Summit Events din Capitală..

Întrunirea preoților a fost prezidată de Protopopul circumscripţiei, Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan.

În cadrul adunării au fost abordate probleme actuale ale Bisericii și societății de astăzi, pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

Printre vorbitori s-au numărat: Prot. mitr. Valeriu Potoroacă, președintele Judecății bisericești, paroh al bisericii „Sf. Pantelimon”, Prot. mitr. Nicolae Florinschi, paroh al bisericii „Sf. Gheorghe”, Prot. mitr. Victor Mihalaș, paroh al bisericii „Bunavestire”, Prot. mitr. Eugen Bîtcă, paroh al bisericii „Tuturor Sfinților” (cimitirul central) și alții.

În încheierea întrunirii, PC Părinte Protopop Vadim Cheibaș a mulțumit clericilor pentru activitatea rodnică pastorală și misionară, dar și pentru slujirea jertfelnică, demnă și armonioasă pe care o desfășoară în aceste vremuri deloc ușoare pentru Biserică și neam.

Cabinetul de presă al Protopopiatului Chișinău, Sectorul Centru