Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:58, luni, 11 decembrie, 2023

A avut loc adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

Luni, 11 decembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, în incinta bisericii „Minunia Sfântului Arhanghel Mihaill” din s. Hîrtopul Mare, raionul Criuleni a avut loc adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari, prezidată de părintele protopop, protoiereul Oleg Vieru.
În dimineața zilei a avut loc mărturisirea preoților după care a fost oficiată Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie de către prot. mitr. Oleg Vieru împreună cu soborul de preoți și a fost săvârșită panihida la mormântul protoiereului Grigorie Plăcintă, fost paroh al acestei biserici.
În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante:
– Starea de lucru în parohiile protopopiatului;
– Organizarea în colaborare cu sectia de cultură a festivalului dedicat sărbătorii Nașterea Domnului, care se va desfășura în s. Onițcani;
– Implicarea clerului în răspândirea și menținerea tradițiilor populare creștine (colindelor ș.a.) în timpul sărbătorilor de iarnă căci ele sunt expresia cea mai vie a culturii teologice și duhovnicești populare a creștinului orthodox. Colindele au darul de a revigora în Biserica lui Hristos conștiința misionară, întrucât misiunea de a vesti iubirea lui Dumnezeu prin cuvânt și faptă este o vocație a tuturor creștinilor.
– Organizarea activităților social-filantropice în parohii;
– Activități misionare în rândul elevilor și tinerilor din parohii;
Sursa: Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari