Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:00, miercuri, 28 decembrie, 2016

A apărut nr. 1-2 pentru anul 2016 al revistei mitropolitane de gândire şi atitudine creştină ”Altarul Credinței”

Cu ajutorul Domnului şi cu binecuvântarea ÎPS Vladimir a apărut nr. 1-2 pentru anul 2016 al revistei mitropolitane de gândire şi atitudine creştină ”Altarul Credinței”.

La finele acestui an calendaristic scoatem de sub tipar un număr dublu al revistei noastre mitropolitane. În 15 ani, de când a fost inaugurată publicația, am avut posibilitatea să transmitem slujitorilor şi credincioşilor mai multe informații din viaţa Bisericii.

În ultimul timp publicațiile ortodoxe de tip scris sunt mai puțin solicitate, cititorii apelând la cele în format electronic, care sunt mai accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar.

Reieșind din aceasta, am decis să schimbăm formatul revistei, propunându-ne s-o facem mai dinamică şi mai atractivă, în special pentru tineri.

Parcurgând acest număr, veţi descoperi nu atât știri şi evenimente ecleziale, cât articole şi interviuri cu diverse personalități autohtone, care vorbesc la tema credinţei.

Acum un an, de rând cu pagina electronică mitropolitană, www.mitropolia.md şi portalul naţional creştin ortodox www.ortodox.md,  am binecuvântat o echipă de tineri în frunte cu părintele Octavian Moşin, care au lansat portalul www.altarulcredintei.md, care zilnic plasează informaţie folositoare sufletului. Calendarul creştin-ortodox, predici şi studii teologice, articole care abordează teme stringente din societate, reflecții ale renumiților teologi sau mari duhovnici și încă multe altele folositoare creștinul pot fi găsite pe această pagină.

Şi dacă pe portal apar zilnic ştiri şi evenimente din toate colţurile ţării, precum şi de peste hotare, în revistă au fost incluse cele mai citite şi mai solicitate articole şi interviuri.

Astfel, nădăjduim că această revistă va fi o bună hrană pentru cei cu râvnă întru formarea duhovnicească, găsind răspunsuri şi soluţii la diverse probleme, dificultăţi şi crize ale vieţii.

Aşa e viaţa, fiind nevoie să trecem prin încercări pentru a simţi bucuriile credinţei şi binecuvântările Domnului, încercând să învăţăm din fiecare greşeală.

Singura atitudine în viaţa unui creştin şi în Biserica lui Hristos este iubirea care, în jertfa ei, îi cuprinde pe toţi.

† Vladimir,

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove

***

Redacţia revistei aduce sincere mulţumiri abonaţilor şi îndeamnă oamenii de bună credinţă să susţină apariţia unicei reviste ortodoxe din ţară, abonându-se la orice oficiu poştal (Indicele de abonare – 21556).

Alte date la nr. de telefon: 079481586 – preot Octavian Moşin, redactor-şef.

Doamne ajută!