Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:19, joi, 28 iulie, 2022

40 de zile de la plecarea diaconului Gheorghe Cioruța: „Tainic, în rugăciune, vei fi mereu cu noi”

Marți, 26 iulie, în s. Țarigrad, r-ul Drochia a fost săvârșită a 40-a Sfântă Liturghie cu Panihida Mare pentru nou-adormitul Diacon Gheorghe Cioruța, cleric la biserica „Sf. Arh. Mihail” din mun. Chișinău, care a decedat în urma unui cumplit accident rutier, joi, 17 iunie, la vârsta de 26 ani.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinău și al Întregii Moldove, Sf. Liturghie a fost oficiată de către Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop a bisericilor din raionul Drochia, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au participat enoriașii parohiei, rudele, prietenii, care au venit să se roage Bunului Dumnezeu pentru sufletul adormitului părintelui Gheorghe.

După Liturghie a urmat Panihida Mare pentru nou-adormitul diacon Gheorghe.

La finalul Panihidei, Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop a bisericilor din raionul Drochia a rostit un cuvânt de întărire din partea Mitropolitului Vladimir pentru Prot. Vitalie Cioruța, matușca Ludmila părinții  și matușca Natalia, soția diaconului Gheorghe.

Preotul Marin Cij, parohul bisericii Sf. Arh. Mihail din Chișinău și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale a schiţat portretul luminos al diaconului Gheorghe și i-a cerut ca atunci când ajunge în fața tronului Preasfintei Treimi să ducă cu sine atât necazurile și frământările, cât și bucuriile noastre.

„Du-i acolo Domnului Iisus Hristos toate necazurile, greutăţile, frământările şi bucuriile noastre şi tainic, în rugăciune, vei fi mereu cu noi”, a spus pr. Marin.

***

Diaconul Gheorghe Cioruța s-a născut la data de 10.05.1996 în orașul Bălți. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10.12.2021.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău).

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții pe răposatul robul Său!

Sursa: https://ortodox.md/