Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

2:21, miercuri, 16 august, 2023

350 de copii vor începe școala cu ghiozdane și rechizite noi, oferite de Vicariatul Orhei

Biserica a fost și rămâne cea care sprijină educația și învățământul, oferind tinerilor și copiilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar, cultivând libertatea, responsabilitatea şi demnitatea, dar și oferind sprijin material generației în creștere, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru întreaga umanitate. În acest context, în perioada premergătoare și la începutul noului an școlar, cu binecuvântarea PS Siluan, Episcopul Orheiului, Viacriatul Orhei va desfășura mai multe activități destinate copiilor și elevilor.

Marți, 15 august 2023, curtea Sfintei Mănăstiri Curchi a devenit neîncăpătoare pentru circa 350 de copii care au venit la așezământul monahal. În cadrul discuției purtate cu tinerii, PS Siluan i-a îndemnat să-și construiască un viitor bun și frumos împreună cu Hristos, să depuie străduință și să învețe cât mai bine pentru o realizare profesională.

Totodată, copii au primit ghiozdane, rechizite și haine pentru începutul anului școlar. Au sprijinit această inițiativă Prot. mitr. Vitalie Țărnă și Ieromonahul Serafim Valeriani Ropa, inițiatori al mai multor activități caritabile desfășurate în Vicariatul Orhei.

Prin astfel de activități, Biserica a sprijinit și sprijină formarea copiilor și a tinerilor în spiritul Evangheliei, al iubirii creștine, al ajutorării semenilor și al filantropiei. Activitatea de astăzi reprezintă o grijă a Bisericii, pentru tinerele sale vlăstarele, care sunt viitorul nu doar al societății, dar și al Bisericii.

 Dumnezeu să binecuvânteze acest nou an școlar, să dăruiască înțelepciune profesorilor pentru a transmite învăță­turile de folos, iar elevilor le dorim succes și spor în asimilarea acestora.

Sursa: https://manastireacurchi.md/