Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:35, joi, 7 septembrie, 2023

Peste o sută de copii aflați în dificultate, sprijiniți cu ghiozdane și rechizite la început de an școlar

Între 15 iulie și 31 august 2023, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a avut loc cea de-a patra ediție a Campaniei de sprijinire a copiilor defavorizați „Ajută un copil să meargă la școală!”, inițiată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În cadrul ei s-au colectat peste 100 de ghiozdane cu rechizite școlare pentru copiii proveniți din familiile social-vulnerabile din țară, beneficiari ai campaniei din acest an.

Ghiozdanele echipate cu rechizite, îmbrăcămintea, încălțămintea, produsele alimentare și de igienă, jucăriile și alte daruri au fost generos oferite copiilor de către Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Părintele Ierodiacon Macarie. Evenimentul a avut loc la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” al Mitropoliei Moldovei.

Darurile au fost oferite din sufletele pline de compasiune ale donatorilor pentru aproximativ 100 de copii și elevi aflați în situații de defavorizare sau risc din întreaga țară. Acești copii primesc astfel o șansă egală la educație, începând noul an școlar cu bucuria de a merge la școală, purtând ghiozdane noi și pline cu rechizite.

Adresăm din inima noastră și din partea beneficiarilor sinceră recunoștință și mulțumire, tuturor celor care s-au transformat în adevărați eroi pentru acești tineri călători spre cunoaștere. Ați demonstrat un exemplu remarcabil de implicare în campania nobilă a faptelor bune, fie ca voluntari sau donatori.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să aducem și în continuare speranță și bucurie în inimile și sufletele celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate