Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:59, marți, 14 iunie, 2022

Biserica Ortodoxă din Moldova își reiterează poziția față de desfășurarea Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT

Biserica Ortodoxă din Moldova, se opune autorizării Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT, care este programat sa aibă loc la Chișinău. Opoziția Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost sprijinită și de atitudinea fermă a peste 30 de ong-uri și asociații obștești.

Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru.

BOM are ca motivație pentru interzicerea marșului faptul ca edițiile trecute ale acestui eveniment au fost provocatoare pentru populația orașului.

Scriptura afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Asta nu înseamnă că cine păcătuiește este pierdut. Dimpotrivă. Biserica detestă păcatul, dar îi iubește pe păcătoşi și îl salvează, prin îndreptarea lui.
Ce se întâmplă însă când păcatul este socotit virtute? Exact ce vedem pe străzi, la paradele Gay Pride: lauda publică a păcatului.

Încurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decât autodistrugerea spirituală a societății.
În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei.

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE