Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:44, marți, 13 iunie, 2023

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti. Au fost luate mai multe decizii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chişinaului și al Întregii Moldovei, marţi, 13 iunie, a avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti.

Adunarea s-a desfășurat în biserica cu hramul Acoperamântul Maicii Domnului din orașul Floreşti, al cărei paroh este Protoiereul Andrei Șestovschi.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante, legate de activitatea pastoral-misionară a preoților din parohiile circumscripției.

Având în vedere intensificarea curentelor sectare în raionul Floreși, a fost luată decizia de a numi trei preoți pentru activitate misionară, antisectară și antischismatică: Prot. Ciprian Covalciuc, Prot. Carp Cebotari, Prot. Ciprian Boian.

S-a făcut bilanţul și au fost aduse mulțumiri celor care au participat la organizarea și buna desfășurare a Drumului Crucii și al pocăinței în perimetru raionului Floreşti.

Preoții au fost mărturisiţi de catre Duhovnicul raionului Florești, Prot. mitr Ioan Lisnic. După mărturisire a urmat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie a Sf. Ioan Gură de aur. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul de preoți din Protopopiatul Florești.

Clerul din cadrul circumscripției a fost îndemnat să participe împreună cu credincioșii la Drumul Crucii și al Pocăinței împrejurul municipiului Soroca și la Sfânta Liturghie de prăznuirea Sfintei Cuvioasei Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca.

La finalul adunării a fost oficiat un Tedeum cu rugăciuni de mulțumire și de încetare a războiului din Ucraina.

Protopopiatul Florești