Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:25, marți, 20 decembrie, 2022

A avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chişinaului și al întregii Moldove, marți, 20 decembrie, în ziua pomeniri Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului a avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante, legate de activitatea parohiilor din circumscripție.

Şedinţa a fost condusă de către Prot. mitr. Ioan Zîmbreanu, Protopopul bisericilor din raionul Florești. Adunarea s-a desfășurat în Paraclisul cu hramul Soborul Sf. Ioan Botezàtorul din incinta bisericii „Sf. Ierarh Mitrofan” din Floreşti.

În dimineața zilei, a avut loc totalizarea anuală și semestrială dar şi darea de seamă. Mai apoi urmînd un seminar la cu genericul: „Preotul ca slujitor liturgic”. Cu discursuri tematice au venit preoții: Prot. mitr. Carp Cebotari, Preotul Ciprian Covalciuc.

Preoții au fost mărturisiţi de catre Duhovnicul raionului Florști, Prot. mitr Ioan Lisnic. După mărturisire a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în sobor de 9 preoṭi, în frunte cu Protopopul de Florești, Prot. mitr. Ioan Zîmbreanu.

Răspunsurile au fost date de corul de preoṭi din Protopopiatul Florești, condus de Prot. Valeriu Bumbac.

În a II parte a zilei cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a mai avut loc un seminar cu genericul „Practica consilierii premaritale şi consilierii spirituale, modalitatea de prevenire a violenței în familie”.

Responsabili fiind gazda evenimentului – Protopopiatul Florești. Invitați la acest seminar au fost: Dl Sergiu Toma, director executiv AO IFIS, psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie, Dna Victoria Captari, psihoterapeută de cuplu şi familie-formator. Au urmat diverse întrebări cu referire la tema dată cu vizionoarea unormateriale video la temă.

La final a urmat o agapă frățească pregătită de cantina socială a bisericii „Sf Ierarh Mitrofan”.

Protopopiatul Florești