Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:38, luni, 3 decembrie, 2012

Înalt Prea Sfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului”

Catedrala Mitropolitană și-a deschis duminică larg ușile pentru creștinii veniți să laude pe Dumnezeu la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie duminicală săvârșită de Vlădica Vladimir, căruia i-au liturghisit mai mulți preoți.

Nu este un secret pentru nimeni că fiecare om cu credință în Hristos, oricât de ostenit și de chinuit nu ar fi de grijile vieții pământești, odată intrat în casa Domnului, uită de amărăciune și de cele trecătoare, transpunându-se în alt plan al existenței sale – cel spiritual și nemuritor. Astfel contemplând atotputernicia și măreția Creatorului, omul realizează rolul și locul său aici, pe pământ și se cufundă în rugăciune, pentru a mulțumi și pentru a cere cu recunoștință, umilință și căldură ca Dumnezeu să-l călăuzească și să-l păzească de cele deșarte, îndreptându-l spre mântuire.

Anume aceasta este starea de spirit la fiecare serviciu divin oficiat de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, lucru pentru care este respectat și apreciat atât de credincioși, precum și de slujitori. Înalt Prea Sfinția Sa știe prin propriul său exemplu să îndemne oamenii să se dedice rugăciunii și să înțeleagă că orice nu s-ar întâmpla, Dumnezeu rămâne a avea cel mai important rol în viețile noastre a tuturor.

După serviciul divin, enoriașii au primit din mâinile Arhiereului cărticele de rugăciuni spre întărire duhovnicească și ferire de ispite.