Pe data de 15 aprilie 2022, în pragul marii sărbători creștine Intrarea Domnului în Ierusalim, la sediul mitropolitan s-a desfășurat Gala laureaților concursului „Ora de Religie – cunoaștere și devenire spirituală”. Concursul fiind la cea de a doua ediție, este organizat cu binecuvântarea ÎPS Vladimir de către Cabinetul metodic al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.
Concursul online la Religie a avut loc în pragul Postului mare, în zilele de 5-6 martie, prin completarea de către elevi a unui chestionar Google-forms care a inclus întrebări gradate după nivel de dificultate pe clase, în baza temelor studiate și propuse de Curriculum. Concursul s-a desfășurat în instituțiile de învățământ care organizează activități de educație religioasă a elevilor prin studiul disciplinei opționale Religie.
În cadrul celei de a doua ediții a concursului Ora de Religie – cunoaștere și devenire spirituală au participat în jurul a 150 de elevi din clasele II-IX.
Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, etapa de premiere s-a desfășurat la sediul mitropolitan de Ziua internațională a culturii. La Gala laureaților au fost invitați elevii care au ocupat locurile I, II și III, precum și mențiune din cadrul școlilor participante.
Prezent la eveniment, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei a transmis cuvântul de felicitare din partea ÎPS Vladimir adresat elevilor și profesorilor. PS Ioan a remarcat perioada specială a anului bisericesc în care ne aflăm, subliniind că săptămâna Floriilor este declarată și Săptămâna Tineretului Ortodox în cadrul căreia se desfășoară mai multe activități cu și pentru tineri. În mesajul său, PS Ioan a remarcat importanța îmbinării cunoștințelor teoretice dobândite în cadrul orei de Religie cu trăirea autentică a credinței în Hristos și în Biserică, îndemnându-i pe elevi la frecventarea bisericii și urmarea dreptei credințe.
Cabinetul metodic al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove aduce mulțumiri:
– profesorilor pentru formarea și ghidarea elevilor prin educația religioasă desfășurată zi de zi, la fiecare oră de Religie predată la clasă;
– elevilor pentru dorința de a-L cunoaște pe Dumnezeu prin Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție;
– părinților și managerilor școlari pentru că sunt alături de Biserică în demersul de educație religioasă a copiilor.
Cabinetul metodic reînnoiește îndemnul către părinți de a-și înscrie copilul la ora opțională de Religie. În același timp informăm managerii școlari și cadrele didactice că disciplina Religie dispune de Curricula aprobată pentru clasele I-IX și a X-a-XII-a, manuale pentru clasele I-i – a IX-a, Ghiduri de proiectare didactică pentru clasele a V-a – IX-a.
Cabinetul metodic al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove