În fiecare an, la data de 5 octombrie este celebrată ziua profesională a Cadrelor Didactice. Cu această ocazie, și în acest an Biserica Ortodoxă din Moldova a realizat mai multe activități prin care a omagiat dascălii și a exprimat recunoștința și prețuirea Ei de Mamă față de cei trimiși de Dumnezeu să ghideze tinerii și copiii noștri în căutarea marilor idealuri, stând strajă asupra inocenței și coordonării ei spre cele mai frumoase căi ale vieții.
Astfel, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Grupul de voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, însoțiți de preotul Aviv Țâmbaliuc, Profesor și slujitor responsabil în cadrul Liceului Teoretic „G. Meniuc” din Chișinău, au felicitat zeci de profesori din capitală, printre care și câțiva profesori pensionari, oferindu-le pachete cu daruri, flori, iconițe și cărți de rugăciuni.
La această frumoasă acțiune dedicată profesorilor a participat și interpretul de muzică populară Victor Bondari, însoțit de băieții din grupul „Bondari Band”, care au interpretat profesorilor „Mulți ani trăiască”, precum și un mic concert de cântări speciale dedicate acestei sărbători.
Totodată, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, teologul Serghei Crudu, a transmis profesorilor mesajul de felicitare, recunoștință și binecuvântare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, dorindu-le tuturor sănătate şi prosperitate, optimism şi noi realizări fructuoase, recunoştinţă şi respect din partea generaţiilor tinere, dar și apreciere și stimă din partea societății.
Educația copiilor a fost dintotdeauna o prioritate a Bisericii: „Biserica și şcoala conlucrează de secole în vederea realizării unei educaţii integrale, ştiinţifice şi spirituale, profesionale şi morale, în special pentru creşterea copiilor şi a tinerilor noştri în dreapta credinţă, în iubire de aproapele şi în sfinţenie”, a spus Mitropolitul Moldovei în mesajul adresat cadrelor didactice.
„Este foarte greu să măsori în câteva cuvinte tot ceea ce înseamnă învățătorul în societatea prezentului, dar recunoștința trebuie să fie mare dacă o raportam la menirea acestei categorii profesionale. Considerațiile noastre se îndreaptă astăzi către cei care modelează personalități și au înțeles și înteleg că activitatea didactică se ridică la rangul de artă în a-i învăța pe alții bine. Tot Dumneavoastră sunteți cei care în cadrul orelor promovați valorile creștine, fapt pentru care vă suntem profund recunoscători”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.
Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate