Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Porfirie, Starețul Sfintei Mânăstiri Sireți însoțit de Preacuvioasa Maica Stareță a Sfintei Mânăstiri Suruceni, Egumena Epistimia, Preacuvioșii Arhimandriții Natanael și Mihail, Monahia Singlitichia, Ana Cecan, Victor Nicolăescu au transmis cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății-Albe-Ismail, care a fost purtat în procesiunea tradițională Calea Sfinților și depus spre închinare credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei a Patriarhiei Române.
Sfântul Dionisie a fost înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Basarabiei de Sud, în şedinţa Sfântului Sinod din toamna anului 2018.
Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost primită cordial la Palatul Patriarhal de către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, fiind invitați la agapa frățească ce a urmat.
„Suntem prezenţi ca delegaţie a Mitropoliei Chişinăului pentru a aduce mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru gestul pe care l-a făcut faţă de întreg clerul şi poporul din Basarabia, trecând în rândul sfinţilor pe ierarhul Dionisie, monah de vocaţie cu viaţă sfântă care ne oferă şi astăzi exemplu prin trăirea sa”, a declarat Părintele Porfirie Dobre în emisiunea Viaţa Cetăţii difuzată de Radio Trinitas.
Cu binecuvântarea Preafericirii Sale, delegația noastră a vizitat Palatul Patriarhal și Mânăstirea Radu Vodă din București.
Ceremonia de proclamare a canonizării se va desfășura în 27 octombrie după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod în altarul de vară din apropierea Catedralei.
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media