Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:34, miercuri, 15 august, 2012

Părintele Mihail Coadă a fost petrecut pe ultimul drum

Peste 30 de preoți din Protopopiatul de Soroca au oficicat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Nașterea Maicii Domului” din s. Popeștii de Jos, r. Drochia.

 După Liturghie, slujitorii au săvârșit slujba prohodului pentru părintele Mihail Coadă, care a trecut la cele veșnice în dimineața zilei de 14 august a.c.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, serviciul divin a fost condus de către Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Ioan (Moșneguțu), stareț al sfintei mănăstiri Hârbovăț și secretar al Eparhiei de Ungheni și Nisporeni.

Mai târziu, Prea Cuvioșia Sa a dat citire mesajului de condoleanțe al Mitropolitului Vladimir și al Protopopului de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveț, care la acest moment nu se află în țară.

 După ce a prezentat condoleanțele Întâistătătorului și ale părintelui Protopop, părintele Ioan (Moșneguțu) și-a exprimat la rându-i regretele cu privire la moartea subită a Pr. Mihail, manifestându-și susținerea față de familia și rudele îndurerate, precum și speranța că amintirea părintelui va rămâne mereu vie în sufletele oamenilor care l-au cunoscut, iar faptele sale cele bineplăcute vor avea o lungă continuitate prin cei care au rămas.

 Părintele Mihail a fost înmormântat în Popeștii de Jos, satul său natal, alături de rudele trecute la Domnul.