Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:53, vineri, 22 aprilie, 2016

Întâlnire de suflet a profesorilor în s. Costești, r. Ialoveni

9

Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din s. Costești, r-ul Ialoveni, în colaborare cu Primăria s. Costești și Complexul Turistic „Costești”, a organizat întâlnirea duhovnicească pedagogico-formativă a dascălilor din raionul Ialoveni. Evenimentul s-a desfășurat în ziua de joi, 21 aprilie 2016, ora 17:00, în sala de conferințe a Complexului Turistic „Costești ”.

Invitatul de onoare al organizatorilor la această frumoasă manifestare a fost dl. Conf. univ. dr. Vasile Timiș, Profesor al Facultății de Psihologie și Științele Educației și al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, România, care a venit în Moldova cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir și cu stăruința Prof. de Religie de la L. T. „Olimp” din Costești, dnul Serghei Crudu, cel care a fost și moderatorul acestei întâlniri.

La eveniment au fost prezenţi dnul Tudor Grigoriță, Vicepreședintele raionului Ialoveni, dna Natalia Petrea, primarul satului Costești, Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni, dna Galina Nița, Șef interimar al Direcției Raionale Învățământ Ialoveni, Prot. Vasile Ciobanu, parohul bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” din s. Costești, directori de instituții publice, sute de cadre didactice din raionul Ialoveni și Chișinău, preoți, corpul profesoral al celor 2 licee din localitate, profesori, teologi, studenţi și liceeni.

Profesorul Vasile Timiș a ținut o conferință cu tema: „Sentimentele și trăirile religioase – căi și mijloace de dezvoltare personală și modelarea caracterială”, precum și o dezbatere cu participanții pe tema: „Elemente de geopolitică religioasă în contextul provocărilor începutului de secol XXI”.

Participanții au apreciat abordarea responsabilă și profesionistă a Domnului Profesor, precum și perspectivele interculturale propuse.

Au urmat apoi discuții detaliate și întrebări cu privire la implicarea comunităților religioase în ceea ce privește soluționarea tensiunilor internaționale. Profesorul Timiș a probat faptul că deține cunoștințe aprofundate în domeniul relației Stat – Biserică, Știință – Teologie, Spiritualitate – Cultură, precum și în domeniul elementelor de geopolitică religioasă.

La finalul manifestării, participanții au avut plăcerea de a asculta un excepțional concert pascal oferit de Corul Preoțesc din mun. Chișinău, condus de dna preoteasă Larisa Bujor.

Autoritățile locale și ecleziastice au mulțumit Domnului Profesor Vasile Timiș și organizatorilor, invitându-l pe Domnul Profesor să revină cu noi provocări didactico-religioase și culturale.

Aducem sincere și alese mulțumiri domnului Gheorghe Diaconu, Directorul Complexului Turistic „Costești”, pentru găzduirea și primirea călduroasă cu care ne tratează de fiecare dată.