Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:39, vineri, 27 martie, 2015

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit cu naistul virtuoz Gheorghe Zamfir şi marea interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a primit astăzi vizita naistului virtuoz Gheorghe Zamfir şi a marii interprete de muzică populară Sofia Vicoveanca – două personalităţi marcante ale artei folclorice, îndeosebi de preţuite în ţara noastră.

Urându-le bun venit distinşilor oaspeţi, Întâistătătorul a apreciat în mod deosebit munca îndelungată şi plină de dăruire, pe care o depun de decenii întregi, pe acest deosebit tărâm de activitate vocaţională.

Cu prilejul frumoasei întâlniri, Vlădica Vladimir le-a acordat artiştilor alese distincţii mitropolitane, după cum urmează: Domnul Gheorghe Zamfir s-a învrednicit de medalia „Ştefan cel Mare”, iar Doamna Sofia Vicoveanca a primit medalia „Sf. Cuv. Parascheva”.

La rândul lor, invitaţii au mulţumit Mitropolitului pentru primirea călduroasă, menţionând că revin de fiecare dată cu bucurie, pentru a participa la evenimentele culturale de la noi şi pentru a revedea locurile îndrăgite.