Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:15, vineri, 29 august, 2014

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El Salvador

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El SalvadorFeministele radicale pro-avort din El Salvador se folosesc de cazurile a 17 femei, care ispășesc pedepse pentru infanticid, în încercarea de a decriminaliza avortul.

Acestea au căutat cazuri ulterioare anului 1999, când El Salvador și-a modificat legislația referitoare la avort pentru a recunoaște faptul că toate ființele umane sunt persoane din momentul concepției. Ele au găsit 17 salvadoriene pronunțate vinovate de uciderea propriilor copii.

Fiecare caz s-a produs în circumstanțe diferite, dar toate au avut o caracteristică comună: brutalitatea cu care au fost omorâți bebelușii.

Spânzurarea, asfixierea, lapidarea și înjunghierea au fost unele dintre metodele utilizate de femei pentru a-și ucide copiii sugari. Cruzimea cu care acestea au eliminat cadavrele a contribuit și ea la majorarea sentințelor drastice; femeile au eliminat bebelușii în cutii de carton, pungi de plastic sau pur și simplu i-au aruncat în fose septice.

În ciuda acestor scenarii oripilante (de exemplu, Un copil născut viu moare înecat în fecalele dintr-o fosă septică), activistele pro-avort susțin că femeile nu și-au ucis sugarii, ci au suferit avorturi spontane și au fost condamnate pe nedrept pentru pierderile lor de sarcină.

Conform Juliei Evelyn Martinez, o editorialistă pro-avort care a fost destituită în 2010 de la Institutul Salvadorian pentru Dezvoltarea Femeilor, după ce a semnat public o rezoluție pro-avort care contravenea politicilor pro-viață ale țării, cele 17 femei au fost „trimise la închisoare în mod injust pentru faptul de a-și fi pierdut copiii în cadrul unui travaliu precoce”. Această versiune a poveștii a atras o enormă acoperire în mass-media și indignarea unei lumi întregi.

Cu toate acestea, conform jurnalistei salvadoriene locale Evangelina Del Pilar de Sol, adevărul nu are nimic de a face cu avortul spontan și totul de a face cu infanticidul. Dna. de Sol subliniază că pierderile de sarcină nu sunt sancționabile în El Salvador și că cele 17 femei au primit sentințe dure din cauza naturii deosebit de grave a crimelor.

Circumstanțele înfiorătoare ale morții acestor copii au fost confirmate de numeroase știri locale și de transcrierile proceselor în instanță, obținute de LifeSiteNews.

În ciuda acestui fapt, mișcarea radicală pro-avort din El Salvador folosește aceste cazuri pentru a pretinde că, din cauza faptului că avortul este ilegal, simplele pierderi de sarcină sunt pedepsite cu 30 de ani de închisoare.

Criticii afirmă că această poveste a pro-avortiștilor nu este susținută de fapte, mai ales deoarece, conform Codului penal din El Salvador, sentința pentru infracțiunea avortului este cuprinsă doar între 2 și 8 ani.

De asemenea, niciuna dintre femei nu a fost condamnată pentru avort, ci pentru infanticid cu circumstanțe agravante. În fiecare dintre cele 17 cazuri, s-a determinat de către autoritățile care au derulat anchetele că bebelușii s-au născut vii și au fost apoi uciși și aruncați.

Utilizarea înșelăciunii pentru a promova legalizarea avortului a fost expusă de pionierii mișcării pentru „dreptul la avort”, cum ar fi dr. Bernard Nathanson și Norma McCorvey, cea din urmă mărturisind acum că povestea sa, care a stat la baza arhicunoscutei decizii Roe versus Wade, care a legalizat avortul în SUA, s-a bazat pe minciuni sfruntate.

Avocații celor 17 femei, cu ajutorul susținătorilor internaționali ai avortului, au inițiat cereri oficiale către congresul din El Salvador pentru grațierea grupului de femei, militând simultan pentru legalizarea avortului.

www.ortodoxia.md