Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:07, luni, 2 decembrie, 2013

Hramul Colegiului CNC al ASEM

DSC_0097

În urma colaborării şi activităţii Pr. Marin Cij Paroh al bisericii “Sf. Arh. Mihail” din incinta Spitalului municipal “Sf. Arh. Mihail” cu Colegiul Naţional de Comerţ de pe lîngă ASEM, instituţia, colaboratorii, profesorii şi studenţii şi-au sărbătorit hramul instituţiei.

După mai bine de 3 ani de activitate în cadrul instituţiei colectivul a dorit să-şi ia un Sf. Protector al instituţiei. În urma discuţiilor şi propunerilor hramul a fost ales “Sf. Irh. Ioan Gură de Aur”. În ziua prăznuirii Sfîntului colectivul de profesori şi studenţi s-au adunat la Slujba de Sfinţire şi binecuvîntare a instituţiei şi a studenţilor. Deasemenea preoţii slujitori după rînduirea slujbei de sfinţire au venit cu un program de concert cu cîntări duhovniceşti în faţa publicului. Fiecare secţie s-au pregătit în parte pentru a întîmpina oaspeţii cu diferite expoziţii.

În cuvîntul de învăţătură părintele Marin a expus viaţa şi activitatea marelui Ierarh şi stîlp al bisericii, deasemenea şi învăţăturile Sfîntului Ioan Gură de Aur mereu actuale. În final părintele a felicitat pe toţi prezenţi la marea sărbătoare şi deasemenea a îndemnat ca fiecare profesor şi student să cunoască viaţa şi activitatea sf. Irh. Ioan Gură de Aur.

D-na Lidia Pleşca directoarea instituţiei a mulţumit Slujitorilor pentru organizarea Sărbătorii felicitîndu-i pe toţi prezenţi la marea Sărbătoare.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/