Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:50, vineri, 25 octombrie, 2024

Festivalul Internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii” la a XVII-a ediție

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” a debutat în mod festiv la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău, reunind ansambluri corale din Republica Moldova, România, Ucraina, Letonia, Ungaria, Spania și alte țări.

În deschiderea evenimentului, protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, exprimând astfel sprijinul Bisericii Ortodoxe pentru promovarea culturii și tradițiilor muzicale.

Festivalul a adus în prim-plan frumusețea și diversitatea muzicii corale, oferind publicului o serie de recitaluri și spectacole corale de excepție. Atmosfera încărcată de armonie și recunoștință a fost consolidată de mulțumirile speciale adresate doamnei Elena Marian, președinta Asociației Muzical Corale, pentru efortul depus în organizarea evenimentului, precum și tuturor celor care au contribuit la succesul acestei ediții deosebite.

Juriul, format din specialiști recunoscuți la nivel internațional, a avut sarcina dificilă de a evalua performanțele artistice:
• Enric Genesca (Spania)
• Nina Munteanu (România)
• Evghenia Bondari (Ucraina)
• Valentina Bolduratu (Moldova – Președintele Juriului)
• Zapro Zaprov (Macedonia)

Prin acest festival, devenit tradiție, organizatorii își propun să cultive dragostea pentru muzica corală și să promoveze colaborarea artistică internațională, consolidând astfel legăturile culturale dintre popoare și omagiind anotimpul toamnei prin intermediul muzicii.

Sectorului Sinodal Activități Culturale