Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:38, miercuri, 16 octombrie, 2024

Episcopii-vicari, PS Siluan și PS Filaret au oficiat rânduiala înmormântării roabei lui Dumnezeu, Tatiana, mama protod. Oleg Pascal

În dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2024, la Biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din cartierul Botanica din mun. Chișinău, a fost petrecută pe ultimul drum pământesc, nou adormita, Tatiana Pascal, mama protodiaconului Oleg Pascal.

Sfânta Liturghie a fost oficiată cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, de către vicarul mitropolitan, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La rânduiala înmormântării, alături de Preasfințitul Siluan, au participat: vicarul mitropolitan, Preasfințitul Filaret, Episcop de Căpriana, prot. mitr. Vadim Cheibaş, secretar mitropolitan, și soborul de slujitori.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Siluan a adresat celor prezenți un cuvânt de mângâiere, menționând că mereu sunt grele clipele de despărțire de oamenii care ne sunt dragi, în special când este vorba de părinții noștri. Speranța noastră este Dumnezeu, întru care nu există moarte, ci doar Înviere.

În continuare, prot. Vadim Cheibaș a dat citire mesajului de condoleanțe al ÎPS Mitropolit Vladimir, în care se menționează:

Preacucernice părinte Oleg,
Îndurerată familie Pascal,
Am primit cu tristețe, vestea plecării în lumea veşniciei a nou-adormitei Tatiana, cea care a fost mamă grijulie și fiică credincioasă a Sfintei Biserici.
În aceste clipe grele, la despărțirea de cea care a fost roaba lui Dumnezeu Tatiana, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele și de toți cei care au cunoscut-o și au prețuit-o pe adormită.
Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul ei, în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe toți cei îndoliaţi să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat din morţi.
 
Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!
Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe,
† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media