Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:15, miercuri, 9 octombrie, 2024

PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Seliște, r. Orhei

Miercuri, 09 octombrie 2024, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Seliște, r. Orhei.

Slujba a fost prilejuită de împlinirea a 30 de ani de slujire a Protoiereului Victor Botnarenco, parohul bisericii. Au coliturghisit Protoiereul Iulian Rață, Protopop de Orhei, slujitori ai Vicariatului Orhei. La eveniment au fost prezenți președintele raionului Orhei, dl Vasile Adașan, și primarul comunei Seliște, dl Tudor Raevschi.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinţitul Siluan a evidențiat rolul iubirii de Dumnezeu și de aproapele în învățătura Sfântului Apostol Ioan. „Harul Sfântului Duh ne-a adunat astăzi să-l cinstim pe ucenicul iubit al Domnului Iisus Hristos, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Cel care l-a însoțit pe Mântuitorul până în ultimele clipe ale vieții Sale pământești și a rămas lângă El, când ceilalți ucenici L-au părăsit. Lui, Domnul Hristos i-o încredințează pe Maica Sa. Este apostolul iubirii, care în toate cuvintele sale ne îndeamnă la iubire, la iubirea de Dumnezeu și aproapele. În această zi a prăznuirii Sfântului Apostol Ioan, să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască și nouă o astfel de dragoste,” a menționat Preasfinția Sa.

Totodată, Preasfințitul Siluan l-a felicitat pe protoiereul Victor Botnarenco și i-a dorit încă mulți și rodnici ani de slujire lui Dumnezeu și Bisericii Sale.

Cu mesaje de felicitare pentru pr. Victor Botnarenco au venit președintele raionului Orhei, dl Vasile Adașan, și primarul comunei Seliște, dl Tudor Raevschi.

La rândul său, părintele paroh, Prot. Victor a mulțumit Ierarhului Orheiului pentru prezența și slujirea arhierească.

Sursa: https://manastireacurchi.md/