Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:33, duminică, 22 septembrie, 2024

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a slujit în biserica ”Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” din comuna Grătiești, mun. Chișinău

Anul acesta, parohia ”Sfânta Treime” din comuna Grătiești, mun. Chișinău aniversează 120 ani de la prima liturghie, cu acest prilej, în dimineața zilei de Duminică, 22 septembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat la intrarea în comuna Grătiești de către primarul, dna Olga Caraman și consilierii locali care i-au urat bun venit, apoi, Întâistătătorul s-a îndreptat către biserica ”Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” unde a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Ierarhul a fost întâmpinat de către parohul acestei biserici, ieromonahul Agafanghel (Pleșca) și de mulțimea de credincioși care au venit la rugăciune.

Sfânta Liturghie a început cu rânduiala de Sfințire a interiorului bisericii.

La Vohodul mic, Mitropolitul a decorat cu distincții clericale pe parohul comunității, ieromonahul Agafanghel cu dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe, iar clericii: prot. Mihail Spînu – dreptul de a purta mitră și preotul Ioan Novac a fost avansat în treapta de protoiereu, în semn de recunoștință pentru munca depusă în cadrul parohiei încredințată lor spre păstorire.

Serviciul Divin de astăzi a fost înfrumusețat de hirotonia ipodiaconului Mihail Condrea, student ATOM anul III, în treapta de diacon.

După Sfânta Liturghie a urmat rânduiala sfințirii monumentului religios ce reprezintă Drumul Crucii a Mântuitorului, amplasat în fața bisericii.

Pentru munca depusă în cadrul parohiei, ctitorii și binefăcătorii acesteia au fost menționați cu medalii și diplome de recunoștință.

La final, drept binecuvântare, Arhipăstorul a oferit tuturor credincioșilor iconițe și acatistiere spre sporire duhovnicească și amintire a acestui minunat și istoric eveniment pentrecut în această parohie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media