Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

3:28, marți, 5 februarie, 2013

S-a încheiat a treia zi de lucru a Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

La 4 februarie a.c., și-a continuat lucrările Soborul Arhieresc al BORu, sub președinția Preafericrii Sale, Patriarhului Kiril.

La începutul ședinței plenare, ÎPS Mitropolit Juvenalie de Krutițk și Koloma a prezentat membrilor Soborului proiectele documentelor cu privire la “Poziția Bisericii în legătură cu dezvoltarea tehnologiilor de evidență și prelucrare a datelor personale” și “Poziția Bisericii Ortodoxe Ruse cu referire la reforma dreptului familiei și a problemelor justiției juvenile”.

PS Episcop Pancratie de Troițk a propus spre cinstire bisericească universală pe sfântul local Cuv. Dalmat Isteskii. În baza raportului despre viața și faptele sfântului, a fost luată decizia unanimă de a da curs cererii PS Pancratie.

În cadrul ședinței ulterioare, Arhiereii au examinat următoarele proiecte ale documentelor: “Poziția Bisericii Ortodoxe Ruse cu referire la problemele ecologice actuale” și   ”Despre susținerea materială și socială a slujitorilor și angajaților organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și a membrilor familiilor acestora”.

Membrii Soborului au propus câteva modificări, după introducerea cărora toate documentele de pe ordinea de zi au fost adoptate.