Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:27, duminică, 14 octombrie, 2012

“Vocile Ortodoxiei” au răsunat și la Chișinău

Sâmbătă seara, în Sala cu Orgă din Chișinău a demarat programul de muzică duhovnicească “Vocile Ortodoxiei”, organizat de Fundația Internațională a Unității Popoarelor Ortodoxe.

Evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea președintelui Fundației, domnul Valerii Alekseev, care și-a manifestat deosebita satisfacție sufletească de a vedea corurile participante la eveniment concertând în Republica Moldova – o țară bine cunoscută pentru valorile sale Ortodoxe.

La concertul care s-a bucurat de prezența unui public numeros, a fost prezent și Ambasadorul rus, Excelența Sa, domnul Farit Muhametșin, precum și alți oaspeți de rang înalt din țară și de peste hotare.

După cum s-a exprimat Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, prezent la eveniment, acest eveniment a creat o ambianță duhovnicească de o rară frumusețe, datorită exprimării muzicale atât de rafinate și profunde ale coriștilor ruși, care au reușit să transmită publicului un amalgam de simțăminte spirituale ce vor rămâne pentru mult timp în sufletele spectatorilor moldoveni.

Iar în semn de apreciere a talentului și a muncii depuse pentru răspândirea credinței prin frumos, Înalt Prea Sfinția Sa a decorat colectivele corale înscrise în program cu Diplome Mitropolitane, care să le aducă aminte de vizita efectuată în țara noastră și de bunăvoința celor care au avut fericita ocazie să se delecteze cu muzica lor.

Amintim că programul “Vocile Ortodoxiei” se va 0desfășura în zilele ce urmează la Tiraspol și Comrat.