Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 17 decembrie, 2012

Violenţa în vizorul Bisericii

d0cdf13c5ca0cea6a6df7905b3c39ffa

Astăzi mult se discută la tema violenţei, iar Biserica vine să dea o mână de ajutor celor care suferă în urma acestui fenomen nemilos. Prin intermediul paginii electronice www.nuviolentei.com, elaborată de către Centrul Social al Bisericii Ortodoxe „Agapis”, se vrea implicarea mai activă a Bisericii în identificarea şi asistarea cazurilor de violenţă în familie.

În acest sens, pagina oferă informaţie despre legislaţia în domeniu, ştiri şi evenimente legate de acest subiect, sfaturi şi remedii duhovniceşti în vederea depăşirii violenţei.

Biserica vrea să confirme realitatea că este contra violenţei, că duhul evanghelic este al dragostei, al compătimirii şi al grijii faţă de aproapele.

Violenţa este un fenomen care include toate vârstele. Violenţa este o problemă a întregii societăţi. Prin această pagină electronică se vrea identificarea cazurilor de violenţă şi încercarea depăşirii lor prin credinţă şi consiliere duhovnicească. Mulţi oameni sunt traumaţi în urma violenţei, iar prin implicarea în acest proiect a slujitorilor, asistenţilor social, medicilor şi psihologilor se va încerca şi reabilitarea celor care au avut de pătimit în urma abuzului fizic, psihologic etc.

Să spunem nu violenţei, iar prin aceasta să contribuim la dezrădăcinarea necredinţei, mâniei, urii şi a altor patimi ale societăţii.

Pentru mai multe detalii accesaţi: www.nuviolentei.com