Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

6:57, joi, 19 iulie, 2012

Training pentru prevenirea violenţei în familie desfăşurat la Rezina

La 16 iulie a.c., Centru de Informare şi Instruire din incinta Casei de Cultură din or.  Rezina, a găzduit un training desfăşurat în cadrul proiectului „Reţeaua de Avocaţi în domeniul Violenţei în Familie”, finanţat de către Ambasada SUA şi implementat de către Asociaţia Împotriva Violenţei „Casa Mărioarei” din Chişinău, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Nufărul” din Rezina,.

Scopul proiectului vizează fortificarea capacităţilor regionale de prestare a serviciilor victimelor violenţei în familie (VF). Iar în rezultat, în calitate de avocat (consultant) regional, a fost selectată şi aprobată prin concurs, preoteasa Ana Atamanenco.

Misiunea avocatului VF, este de a oferi suport şi informaţii utile victimelor violenţei în familie pentru a le încuraja şi a le motiva să conştientizeze faptul , că decizia privind propria stare de siguranţă le aparţine. Avocatul (consultantul)VF, este o persoană de încredere pentru victimele violenţei în familie, sprijină victimele în accesarea resurselor informaţionale în cazul, în care aleg şi/sau solicită asistenţă. Avocatul VF, este o resursă suplimentară de informare despre serviciile oferite victimelor violenţei în familie şi despre drepturile fundamentale ale victimelor. Avocatul VF, înregistrează informaţii de bază despre cazurile de violenţă în care intervine şi continuă lucrul în calitate de avocat în comunitatea sa.

 

La training a participat conducerea de vârf a or. Rezina, psihologi, pedagogi, asistenţi sociali, reprezentanţi ai poliţiei, precum şi slujitori din cadrul Protopopiatului, care au împărtăşit celor prezenţi experienţa pastorală în domeniul prevenirii violenţei în familie şi a asistenţei oferite victimelor acestui flagel social.