Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:58, duminică, 16 noiembrie, 2014

Stareţul Mănăstirii Sfântul Pavel, din Athos, în vizită la Patriarhul Rusiei

La reședința sa de lucru din Moscova, Patriarhul Rusiei, Chiril, s-a întâlnit cu starețul Mănăstirii Sfantul Pavel din Athos, Arhimandritul Partenie (Murelatosom).

Mănăstirea Sfântul Pavel a oferit, pe perioada celebrării Crăciunului din 2014 (luna ianuarie, c.Iul.), Moscovei, Sankt-Petersburg-ului, Minsk-ului și Kiev-ului, relicva sfântă a Muntelui Athos: Darurile Magilor.

Patriarhul a declarat: „Într-un moment in care întreaga lume trece prin mari dificultăți, aceasta reprezintă, cu siguranță, un mare ajutor pentru oameni. Și, astăzi, când sub influența unor forțe externe, problemele din economia noastră pot naşte o posibilă scădere a nivelului de trai, întărirea spirituală este vitală pentru oameni și pentru țară – a spus Sanctitatea Sa. Un om cu un spirit puternic este insensibil la astfel de fenomene și chiar în faţa unor probleme mai importante”.

„De aceea, lucrăm din greu pentru consolidarea Credinței Ortodoxe în înimile poporului nostru, cu speranța că poporul lui Dumnezeu va putea trece prin toate greutățile și încercările vieții. De aceea, păstrăm acest important contact cu Muntele Sfânt Athos, unde ne rugăm cu fraţii monahi”- a spus Sanctitatea Sa.

În replică, Arhimandritul Partenie a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ruse pentru intrevedere şi și-a exprimat solidaritatea cu popoarele Sfintei Rusii. „Simțim durerea și îi cerem Domnului, cerem Maicii lui Dumnezeu, să ajute poporul rus, poporul ucrainean, în general toate popoarele aflate în astfel de necazuri” – a declarat starețul Mănăstirii athonite Sfântul Pavel.

S-a mai discutat, în plus, situația creștinilor din Orientul Mijlociu, inclusiv situația parohiilor Patriarhiei Antiohiei din Siria. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la situația creștinilor din această țară.

www.lonews.ro